Restwaarde auto berekenen
Wilt u restwaarde auto berekenen? Alle auto’s hebben bij een bepaalde kilometerstand een restwaarde. Deze heeft invloed op de premie van uw autoverzekering. Rijdt u in een oud model, dan zal de restwaarde van uw auto waarschijnlijk lager zijn dan die van een bestuurder met een nieuwe auto. Hoe het verder precies zit leggen wij u graag uit.
Economisch total loss en restwaarde
Soms is een auto nog wel te herstellen maar zijn de kosten om de auto te herstellen behoorlijk hoog. Bovendien kan een gerepareerde auto die een grote schade heeft gehad, een stuk minder waard zijn. Een auto is ‘economisch total loss’ wanneer de restwaarde van de auto en de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van de auto direct voor de schade. De restwaarde van uw auto (ook wel ‘wrakwaarde’ genoemd) is het bedrag wat uw auto nog waard is na een ongeluk.
Grote en zware auto’s kunnen niet rekenen op de meeste interesse en houden hun waarde dan dus ook niet. De overheid laat voor deze wagens steeds meer wegenbelasting betalen. Limo’s, SUV’s en grote auto’s op diesel zijn daardoor steeds moeilijker te verkopen. Nieuw, maar ook tweedehands. Alleen de BMW’s en de Mercedessen zijn nog wel erg in trek. Dat komt omdat zij een nog steeds een goed imago hebben. Uiteraard heeft het merk auto waarin u rijdt ook invloed op de premie van uw autoverzekering.
Auto’s met de hoogste restwaarde
Toyota Aygo: 72 procent
Peugeot/Citroën 107/C1: 71,6 procent
Daihatsu Cuore: 68,2 procent
Ford Ka: 68,1 procent
Mini Clubman: 68 procent
Toyota Yaris: 67,6 procent
Fiat 500: 67,7 procent
Dacia Sandero: 67,4 procent
Honda Jazz: 67,3 procent
Volkswagen Golf VI: 67 procent
Nissan/Suzuki Pixo/Alto: 66,9 procent
Toyota Iq: 66,8 procent
Hyundai L10: 66,7 procent
Honda Civic Hybrid: 66,6 procent
Toyota Prius: 66,5 procent